J Í D E L N Í Č E K

 

 

                      od  21.5.  do  25.5.

 

                                            

 

     
                  
 Pondělí
                         
přesnídávka
 chléb,
 pomazánka z almete,
 pórek, granko

 1/1, 7
 ovoce, čaj  

 

 

oběd
 polévka květáková
 1/1
 


  kuřecí prsa na bazalce,
  těstoviny, džus

 
1/1, 3

  

svačina
 
  koblih s marmeládou,
 čaj s citronem
  1/1, 3

 

 

 Úterý

přesnídávka
 chléb dlouhán,
 pažitkové máslo,
 kápie, cola cao

 1/1, 7
 ovoce, čaj

 

oběd
 
 polévka čočková
 1/1, 9




 
  obalované rybí filé,
  bramborové kaše,
  salát, šťáva

 
1/1, 3, 4 , 7

 

svačina
 
  chléb, pomazánkové
 máslo, rajče,
 čaj šípkový
  1/1, 7

 

 Středa

přesnídávka
 chléb slunečnicový,
 pomazánka drožďová,
 kápie, caro

 1/1, 3, 7
 ovoce, čaj
  

 

 

oběd

 polévka masová
 krémová

 9

 


 


 


 krůtí plátek,
 dušená mrkev s hráškem,
 brambor, šťáva

 
1/1

  

 

svačina

 cereálie s mlékem,
 čaj bylinkový
 1/1, 9, 7, 8/2

   

 

Čtvrtek

přesnídávka
  chléb,
 pomazánka se
 strouhaného sýru,
 rajče, nesquik

 1/1, 7
 ovoce, čaj
         

 

oběd

 

 polévka zeleninová
 1/1, 9

 

 

 přírodní vepřová
 kotleta, rýže,
 kompot, šťáva

 
1/1

 

svačina
 rohlík s máslem,
 zeleninový talířek,
 čaj ibiškový
   1/1, 7

 

 Pátek

přesnídávka
 
  chléb,
 španělská pomazánka,
 rajče, kakao
 1/1, 4, 7
 ovoce, čaj
      
 

 

oběd

 polévka vývar
 s nudlemi
 1/1, 3, 9

 


        

 

 hovězí vařené maso,
 rajská omáčka, knedlík,
 šťáva
  1/1, 3. 7, 9

 

svačina

 chléb, medové máslo,
 mléko
 1/1, 7

 

                                                           

                                                  

 

                               Čísla v závorce označují obsah alergenů.

           Seznam alergenů je vyvěšen vedle jídelníčku na nástěnce v MŠ.

 

                                  PITNÝ  REŽIM  BĚHEM  DNE  ZAJIŠTĚN.

 

           Jídelníček sestavila :  Renata Tomanovičová - kuchařka

                                 Jiřina Oškerová - provozní školního strav.zařízení

 

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

 

1.  Obiloviny obsahující lepek
    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2.   Korýši
    a výrobky z nich

3.  Vejce
     a výrobky z nich

4.  Ryby
    a výrobky z nich

5.  Podzemnice Olejná (arašídy)
    a výrobky z nich

6.  Sójové boby (sója)
     a výrobky z nich

7.   Mléko
     a výrobky z něj

8.  Skořápkové plody
     mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
     para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9.  Celer
     a výrobky z něj

10. Hořčice

         a výrobky z něj

11.  Sezamová semena (sezam)
     a výrobky z nich
12. Korýši
     a výrobky z nich
13. Vlčí bob (lupina)
     a výrobky z něj

14. Měkkýši 

    a výrobky z něj

 

Množstvi_pokrmu.pdf (142326)

 

Tabulka množstvi pokrmů.docx (21746)