Jídelníček
od 29.5. - 2.6.2023
Pondělí : přesnídávka - rohlík, pomazánka z uzeného sýra, rajče, granko 1/1, 6, 7 oběd - polévka maneštra / luštěninová / 1/1, 7, 9 brodet /filety/, brambor s pažitkou, obloha 4, 7 svačina - chléb s máslem, kedlubna, bylinkový čaj 1/1-2, 7 Úterý : přesnídávka - chléb, pomazánka vaječná, kápie, malcao 1/1-2, 3, 7 oběd - polévka dýňový prívarok s lupínky 1/1, 7 halušky s brynzou 1/1, 3, 7 svačina - pletýnka s máslovou ramou, korbáčik, citronový čaj 1/1, 6, 7 Středa : přesnídávka - dlouhán, tvarohová pomazánka, ředkvička, cola cao 1/1, 3, 7 oběd - polévka kulajda 1/1, 3, 7 kuře na másle, hranolky 7 svačina - rohlík, pomazánka lotusková, čaj ibiškový 1/1, 6, 7 Čtvrtek : přesnídávka - rohlík, pomazánka sardinková, čerstvý okurek, caro 1/1, 4, 6, 7 oběd - polévka minestrone / zeleninová / 1/1, 7, 9 pizza s masem a mozzarelllou 1/1 , 7 svačina - makovka, čaj - jablko + echinacea 1/1, 3, 6, 7 Pátek : přesnídávka - raženka, pomazánka z tofu, kápie. mléko 1/1, 6, 7 oběd - polévka vývar s těstovinou 1/1, 3, 9 kung pao, dušená rýže, čerstvá zelenina 1/1 svačina - ovocná přesnídávka s piškotem, čaj borůvkový 1/1, 3 |
Čísla v závorce označují obsah alergenů.
Seznam alergenů je vyvěšen vedle jídelníčku
na nástěnce v MŠ.
PITNÝ REŽIM BĚHEM DNE ZAJIŠTĚN.
Jídelníček sestavila :
Dagmar Svojanová - kuchařka
Jiřina Oškerová - provozní školního strav.zařízení
Seznam alergenů
publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU
1. Obiloviny obsahující lepek
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2. Korýši
a výrobky z nich
3. Vejce
a výrobky z nich
4. Ryby
a výrobky z nich
5. Podzemnice Olejná (arašídy)
a výrobky z nich
6. Sójové boby (sója)
a výrobky z nich
7. Mléko
a výrobky z něj
8. Skořápkové plody
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,para ořechy,
pistácie, makadamie a výrobky z nich
9. Celer
a výrobky z něj
10. Hořčice
a výrobky z něj
11. Sezamová semena (sezam)
a výrobky z nich
12. Korýši
a výrobky z nich
13. Vlčí bob (lupina)
a výrobky z něj
14. Měkkýši
a výrobky z něj
Tabulka množství pokrmu.docx (21746)
zapékané těstoviny s masem a zeleninou, šťáva / 1/1, 3, 9 / |