J Í D E L N Í Č E K

 

                           od 13.5. - 17.5.2019

                                            

 

     
                  
 Pondělí
                         
přesnídávka
chléb, budapešťská
pomazánka,
rajče, granko
/1/1, 7 / 
ovoce, čaj

 

oběd
polévka čočková
/ 1/1 /


zapékané rybí filé
se zeleninou, brambor,
šťáva

/ 4, 7 /

 

svačina
raženka s pomazánkovým
máslem, ředkvička,
čaj šípkový
/ 1/1, 7 / 

 

 Úterý

přesnídávka
chléb,
pomazánka z almete,
kápie, čaj rakytníkový
/ 1/1, 7/
ovoce, čaj

 

oběd
polévka rajská
s bulgurem
/ 1/1 /

 


 
vepřové na  kmíně,
rýže, zeleninová
obloha, šťáva

/ 1/1 /

 

svačina
vanilkový puding,
čaj ostužin
ový s aloe
/ 7 / 

 

 Středa

přesnídávka
hvězdička, pomazánka
cizrnová,
kápie, cola cao
/1/1, 7 / 
ovoce, čaj

 

oběd

polévka vývar
s písmenky

/1/1, 3, 9 / 

pohankové klopsy
s masem,

rest.zelenina,
bramborová kaše

/ 3, 7, 9 /

 

svačina

chléb,
pomazánka vaječná,
pažitka, čaj borůvkový 
/ 1/1, 3, 7 / 

 

Čtvrtek

přesnídávka
chléb slunečnicový,
pomazánka tuňáková,
cibulka, caro

/ 1/1, 4, 7 /
ovoce, čaj 

 


oběd

 
polévka zeleninová
s bramborem
/ 1/1, 9 /

tvarohové knedlíky
s jahodami sypané
mákem, šťáva

/ 1/1, 7 /
 

 

svačina
chléb, pomazánka
ze strouhaného sýru,
rajče, čaj bylinkový 
/ 1/1, 7 / 

 

 Pátek

přesnídávka
rohlík, bylinkové
máslo, kápie,
malcao

/ 1/1, 7/
ovoce, čaj

 

oběd
polévka pórková
/ 1/1 /

 
cikánská pečeně,
těstoviny, citronáda
/ 1/1, 3 /

 

svačina

toustový chléb 
s máslem, rajče,
čaj - černý rybíz

/ 1/1, 7 /
 

                                                           

                                                  

 

                               Čísla v závorce označují obsah alergenů.

           Seznam alergenů je vyvěšen vedle jídelníčku na nástěnce v MŠ.

 

                                  PITNÝ  REŽIM  BĚHEM  DNE  ZAJIŠTĚN.

 

           Jídelníček sestavila :  Renata Tomanovičová - kuchařka

                                 Jiřina Oškerová - provozní školního strav.zařízení

 

Seznam alergenů

publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13.12.2014 směrnicí 1169/2011 EU

 

1.  Obiloviny obsahující lepek
    pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2.   Korýši
    a výrobky z nich

3.  Vejce
     a výrobky z nich

4.  Ryby
    a výrobky z nich

5.  Podzemnice Olejná (arašídy)
    a výrobky z nich

6.  Sójové boby (sója)
     a výrobky z nich

7.   Mléko
     a výrobky z něj

8.  Skořápkové plody
     mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy,
     para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich

9.  Celer
     a výrobky z něj

10. Hořčice

         a výrobky z něj

11.  Sezamová semena (sezam)
     a výrobky z nich
12. Korýši
     a výrobky z nich
13. Vlčí bob (lupina)
     a výrobky z něj

14. Měkkýši 

    a výrobky z něj

 

Množství_pokrmu.pdf (142326)

 

Tabulka množství pokrmu.docx (21746)

 


zapékané těstoviny
s masem a zeleninou,
šťáva
/ 1/1, 3, 9 /